Smaka på Vombsjön!

20

September

2022

Välkomna till en temadag organiserad av Fokus Vombsjön, ett samarbetsprojekt mellan Sydvatten AB och Kävlingeåns vattenråd.
https://fokusvombsjon.se/wp-content/uploads/2022/08/IMG_0121-scaled.jpg

Smaka på Vombsjön!

Välkomna till en temadag organiserad av Fokus Vombsjön, ett samarbetsprojekt mellan Sydvatten AB och Kävlingeåns vattenråd. Höstens temadag syftar till att synliggöra de livsmedelsproducenter som är verksamma runt och i Vombsjön och hur vi inom Fokus Vombsjön tillsammans jobbar med dessa verksamheter för en hållbar livsmedelsproduktion.

Vad kommer hända under denna temadag?

  • Sandra Nordström (kommunikatör Sydvatten) kommer att diskutera dricksvattenproduktion och vad vi ska göra för att vattnet skall räcka till alla. Vi smakar på Vombsjövatten och annat lokalt vatten. Smakar de olika?
  • Leif Nilsson (fd yrkesfiskare) kommer berätta hur man jobbar med ett hållbart och långsiktigt yrkes- och sportfiske i Vombsjön. Vi smakar på fisk från sjön tillagad med olika matlagningsmetoder.
  • Håkan Lindquist (Lantbrukare) kommer att prata om lantbruket runt sjön, samverkan med vattenråd och hur man tillsammans har lyckats att minska näringsbelastningen på Vombsjön samtidigt som ett aktivt lantbruk pågår runt sjön. Vi smakar på lokalproducerat bröd och kött från Vombsjöns tillrinningsområde.
  • Jan Friheden kommer att guida oss genom alla fantastiska och ätbara örter som växer runt Vombsjön. Vi tar en promenad ner till Vombsjön och ser vad vi hittar på vägen som hade smakat gott i en sallad eller tillsammans med andra livsmedel.

Var och när ses vi?

Vi ses på Övedskloster, vid parkeringen, den 20 september. Man är välkommen klockan 13:30 eller 17:30. Vi lyssnar, diskuterar och blir inspirerade i 2.5 timma. Denna temadag är kostnadsfri.

Vänligen ange följande när ni anmäler er:

Jag vill delta på: Eftermiddag (13:30 – 16:00), Kväll (17:30 – 20:00)

Jag vill bli upphämtad vid busshållplatsen Veberöd öster

Anmälan skickar ni till Christian Alsterberg (christian.alsterberg@sydvatten.se) senast 8 september, eller telefon 010 515 11 38