Vombsjön blommar!

3

October

2023

Välkomna till en temadag organiserad av Fokus Vombsjön, ett samarbetsprojekt mellan Sydvatten AB och Kävlingeåns vattenråd.
https://fokusvombsjon.se/wp-content/uploads/2023/09/IMG_1215-scaled.jpg

Vombsjön blommar!

Välkomna till en temadag organiserad av Fokus Vombsjön, ett samarbetsprojekt mellan Sydvatten AB och Kävlingeåns vattenråd. Höstens temadag syftar till att skapa en bättre förståelse om algblomningar i Vombsjön. Varför sker det algblomningar? Är algblomningar farliga? Och hur ska vi på bästa sätt övervaka och motverka algblomningar?

Vad kommer hända under denna temadag?

Vi kommer att smaka på alger, titta på alger och prata om alger. Alla alger är inte farliga. Det är faktiskt så att algblomningar i många sjöar är en förutsättning för en produktiv och frisk sjö. Under dagen kommer bland annat forskare från Lunds universitet att ge oss deltagare mer kunskap och förståelse om algblomningar. Vi kommer få en redogörelse av medborgarforskningsprojektet Algväktarna. Fokus Vombsjön kommer att berätta om hur man har moderniserat algövervakningen i sjön samt hur en god förvaltning av fisk kan minska förekomsten av algblomningar.

Var och när ses vi?

Vi ses på Övedskloster, vid parkeringen, tisdagen den 3 oktober. Man är välkommen klockan 13:30 eller 17:30. Vi lyssnar, diskuterar och blir inspirerade i 2.5 timma. Denna temadag är kostnadsfri och vi bjuder på något enklare att äta och dricka.

Vänligen ange följande när ni anmäler er:

Jag vill delta på: Eftermiddag (13:30 – 16:00), Kväll (17:30 – 20:00)

Anmälan skickar ni till Christian Alsterberg (christian.alsterberg@sydvatten.se senast 19 september, eller telefon 010 515 11 38. Glöm ej att meddela eventuella allergier.